• Anamarija Lampič
  Anamarija Lampič
  Srečen dan za Anamarijo: 3.2.2017 je v šprintu v Pjongčangu osvojila prvo zmago v svetovnem pokalu
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
 • Lea Einfalt
  Lea Einfalt
 • Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
  Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
 • Klara in Anja Novotna
  Klara in Anja Novotna
 • Janez in Anamarija Lampič
  Janez in Anamarija Lampič
 • Nejc Stanek
  Nejc Stanek
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
 • Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
  Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
 • Drejc in Matic Meglič
  Drejc in Matic Meglič
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Dobitnica bronaste medalje
 • Jon Seliškar
  Jon Seliškar
 • Nina in Anita Klemenčič
  Nina in Anita Klemenčič
 • Neža Perko
  Neža Perko
 • Sara Jazbec in Živa Klemenčič
  Sara Jazbec in Živa Klemenčič
 • Anja Mandeljc
  Anja Mandeljc
  5.1.2018 Campra (SUI), prvi podium za Anjo Mandeljc na COC/OPA pokalu v kategoriji U-20
 • Alex Cisar
  Alex Cisar
  Alex Cisar - mladinski svetovni prvak v biatlonu v sprintu in zasledovanju (sezona 2018/2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSK Merkur Kranj
Tekaški smučarski klub
TRIGLAV KRANJ
Partizanska cesta 37, 4000 Kranj
 

 

 T: 040 680 454
(Rok Šolar, glavni trener)

20.11.2010 - 23.1.2011, zimska sezona 2010/11

22. in 23. 1. 2011, Castello di Fiemme, Trofeo Topolino, klasika za mlajše kategorije in skate za starejše kategorije, skupinski štart

 V italijanski dolini Fiemme so Merkurjevci ponovili skoraj lanski uspeh. Za 8 točk so jih sicer premagali Hrvati, ki so na tekmovanje pripeljali kar 54 otrok in vse tri svoje klube združili kar pod imenom države. Torej moralni zmagovalci ostajajo otroci in trenerja TSK Merkur Kranj!
Fotogalerija: http://picasaweb.google.com/pevec.marjan/TrofeoTopolino2011#

 

Mateja Klemenčič 


 

19. 1. 2011, Kranjska Gora, DP v šprintu, skate, ND Rateče Planica

Pod kranjskogorskim smučiščem so se na večerni tekmi pomerili le člani in članice in zopet ime kluba ponesli na stopničke.

 

Mateja Klemenčič 


 

16. 1. 2011, Planica, DP za starejše kategorije, zasledovalno, ND Rateče Planica

Kljub prestavljenemu štartu za eno uro prej kot je bilo razpisano, vsej paniki in živčni vojni so se Merkurjevi tekači in tekačice spet izkazali.

 

Mateja Klemenčič 


 

15. 1. 2011, Planica, ND Rateče Planica, DP za starejše kategorije in Pokal Geoplin za mlajše kategorije, skate, posamezen štart
Velika udeležba, lepo vreme in dobri rezultati so pripomogli k dobri volji Merkurjevega tabora.
Fotogalerija: http://picasaweb.google.com/pevec.marjan/SmucarskiTekPokalGeoplinPlanica1512011#

 

Mateja Klemenčič 


 

9. 1. 2011, Pokljuka, Pokal Geoplin, klasika, šprint štafet,TSK Merkur Kranj

Dobro izpeljana tekma v organizaciji TSK Merkurja! Zahvala Vesni za dober tekaški nastop, voden ogled z najmlajšimi po progi in pomoč pri podelitvi medalj.
Fotogalerija: http://picasaweb.google.com/pevec.marjan/SmucarskiTekPokalGeoplinPokljuka912011#

 

Mateja Klemenčič 


 

2. 1. 2011, Bohinj, Pokal Geoplin, množični štart, ŠD Bohinj

Ta tekma nam bo ostala v spominu po osvojenih mestih pri starejših deklicah. Zasedle so prvih 6 mest!
Fotogalerija: http://picasaweb.google.com/pevec.marjan/SmucarskiTekPokalGeoplinBohinj212010Skate#

Mateja Klemenčič 


 

31. 12. 2010 - 5. 1. 2011, Tour de Ski

Barbara Jezeršek in Vesna Fabjan sta zelo uspešno nastopali na tekmah tekaškega Toura. Na prologu v Oberhofu na 2,8 km prosto je Barbara za prvo točko v svetovnem pokalu zaostala le za 4 desetinke. Pravi podvig ji je uspel v klasičnem zasledovanju na 10 km. Začela je previdno, nato pa stopnjevala tempo in prehitevala slavne sotekmovalke vse do 19. mesta. Na cilju z desnico boksnila v zrak. Znova nas je razveselila v Oberstdorfu na 5 km klasično in 5 km prosto, ko je s silovitim zaključkom prišla v cilj kot 24. Vesna je svoj najboljši rezultat - 9. mesto - dosegla v Dobiaccu v prostem šprintu pred svojimi besniškimi in Merkurjevimi navijači.

Fotogalerije:
http://picasaweb.google.com/pevec.marjan/SkiTour2011Dobbiaco#

http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000278017037

http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1165914645

Janez Klemenčič


30. 12. 2010, Pokljuka, Pokal Geoplin
Zmagovalne stopničke Merkurjevim starejšim deklicam v prostih šprintih

V mrzlem vremenu je ŠD Gorje pripravil večerno pokalno tekmo na Pokljuki z dobro udeležbo v vseh kategorijah. Pri starejših sta najboljši vtis naredila Anamarija Lampič, ki je suvereno zmagala vse teke pri mlajših mladinkah in Amel Ščuk pri članih, ki je po vodstvu na vrhu zadnjega vzpona zasedel 3. mesto. Po dobrih predstavah sta bila Lea Einfalt 4. pri ženskah absolutno, Nejc Stanek pa 5. pri starejših mladincih. Anže Marin je bil pri mlajših mladincih 13., Janez Lampič pa 14. Ostali so končali tekmovanje v kvalifikacijah.

Pri mlajših kategorijah so ponovno pokazale primat starejše deklice s trojno zmago. Prva je bila Polona Klemenčič, druga Tjaša Trampuž in tretja Rozalija Osmič Golmajer. K ekipnemu uspehu so prispevale še Nina Klemenčič kot 6. ter Ula Einfalt in Nina Zadravec kot 8. in 9. Pri mlajših dečkih si je 3. stopničko priboril Žiga Špelič, od 5. do 7. mesta so se zvrstili Jernej Globočnik, Žan Pevec in Gal Gros. Jure Zidar je bil 14. pri mlajših deklicah sta se izkazali Meta Bajželj kot 7. in Tais Vozelj kot 13. Ostali pa v tekih četvork niso sodelovali.

Po daljšem času je v posebnem točkovanju naš klub osvojil prehodni pokal Memoriala Žemve in Jakopiča.
Čestitke vsem vpletenim!

Janez Klemenčič


26. 12. 2010, Medvode, Državno prvenstvo
Državni prvakinji v klasičnem šprintu štafet sta Merkurjevki Anamarija in Lea

ŠRC Preska Medvode je pripravil prvo tekmo sezone za naslove državnih prvakov. Čeprav je dež cel teden pral sneg se je na poligonu svetovnega mladinskega prvenstva dalo teči. Za tekmo so pripravili 600-metrski krog na plasti umetnega snega.

Vrhunec večera pod reflektorji je bil pred množico gledalcev nastop članic. Zaradi spemembe v postavah sta obe štafeti Merkurja štartali z zadnje vrste. Lea Einfalt in Anamarija Lampič sta hitro pridobivali mesta in razvnel se je boj za zmago s favorizirano štafeto Bleda v postavi Eržen/Čebašek. Štafeti sta se menjavali v vodstvu. V silovitem finišu je več moči in spretnosti pokazala Anamarija Lampič in pritekla prvi absolutni naslov trenerju Roku Šolarju. "Teorija se je poklopila s prakso", je navdahnjeno dejal za Gorenjski Glas in se tudi sam podal v smučino v paru z Amelom Ščukom. Bila sta 6. Eva in Anita Klemenčič pa celo 4. Pri mlajših mladincih sta bron osvojila Janez Lampič in Anže Marin.

Tudi v pokalu Geoplin za mlajše kategorije je prednjačil Merkur. Pri starejših deklicah sta obračunali med seboj naši štafeti. Prvo mesto za Tjašo Trampuž/Rozi Golmajer Osmič in drugo za Polono/Nino Klemenčič. Ula Einfalt/Nina Zadravec sta bili 4., Pia Papler/Zala Kožuh pa 10. Pri mlajših deklicah sta bili Tais Vozelj in Meta Bajželj 2., prav tako Jernej Globočnik in Jure Zidar pri mlajših dečkih, Gal in Anže Gros pa 7.

V zaključni alternativni tekmi cicibanov je bil Mark Vozelj 2., pri cicibankah je zmagala Živa Klemenčič, Neža Perko je bila 5., Ana Marin 8. in Liza Kavčič 11.

Janez Klemenčič 


17. - 19. 12. 2010, St. Ulrichu, Avstrija, Celinski pokal
Ponovno odličen nastop za Barbaro

Barbara Jezeršek je ponovno odlično nastopala v Avstriji, kjer so izvedli trojni program. Na petkovem prostem šprintu je bila 5., zmagala je Švicarka Laurien Van der Graaff. V soboto je na 5 km prosto zaostala le za Belorusinjo Aleno Sannikovo (0:14). V nedeljo je na 10 km klasično osvojila 4. mesto, 0:43 za slovito Avstrijko Katerino Smutno. Barbara s 430 točkami prepričjivo vodi v skupnem seštevku.

Med mladinkami se je izkazal Lea Einfalt. V šprintih je bila 18., najboljša v prosti tehniki na 5. mestu, 0:22 za Nemko Helene Jacob, v klasiki pa 11. Točke je osvojila tudi Eva Klemenčič, prvi dan za 25. mesto, drugi dan pa za 24. mesto.

Med člani je dirkal Amel Ščuk. V petek je obstal v kvalifikacijah (51.), v sobotni 10-ki je bil 44. (1:32 zadaj) in v nedeljo na 15 km 43. (2:32).

Janez Klemenčič 


12. 12. 2010, Pokljuka, Pokal Geoplin
Uvodna tekma

Smučarska zveza Slovenije je pripravila na Rudnem polju prvo pokalno tekmo za odrasle kategorije z množičnim štartom v klasični tehniki na 5 in 7,5 km. Najboljši absolutni rezultat je dosegla Anamarija Lampič, ki je tako prepričljivo zmagala med mlajšimi mladinkami. Eva Klemenčič je bila pri članicah 2., 9 sekund za zmagovalko. Anita Klemenčič je bila med mladinkami uvrščena takoj za Anamarijo, Anthea Grum pa na 4. mesto.

Nejc Stanek je bil starejšimi mladinci 9., Janez Lampič med mlajšimi 11., Matija Bajželj pa 15.

Janez Klemenčič 


11. - 12. 12. 2010, Alta Badia, Italija, Celinski pokal
Dve zmagi za Barbaro

Barbara Jezeršek je dosegla dva odmevna rezultata z zmagama na celinskem pokalu. V soboto je na 10 km klasično premagala Sabino Valbusa, ki se je v svetovnem pokalu že uvršča med deseterico, za 22 sekund. V nedeljo je na enaki razdalji s skupinskim štartom v prosti tehniki zmagala pred Francozinjo Elodie Pin Bourgeois.

Med mladinkami je v soboto na 5 km tekla Lea Einfalt in zasedla 15. mesto, 1:17 za prvouvrščeno Francozinjo Celio Aymonier. Eva Klemenčič je za 2 sekundi zgrešila trideseterico in s tem prve letošnje točke.  Lea se je z izjemnim tekom izkazala v nedeljo na 10 km, ko je osvojila 4. mesto, 4 sekunde za stopničkami. Zmagala je Nemka Helene Jacob.

Med člani je nastopal Amel Ščuk. V soboto je bil 49. na 15 km. Za Rusom Ilio Chernousovim je zaostal 4:09. V nedeljo je bil v prosti tehniki 54., 3:20 za Nemcem Sebastianom Eisenlauerjem.

Janez Klemenčič 


 

4. 12. 2010, Düsseldorf, Nemčija, Svetovni pokal
Vav! Znova stopničke za Vesno

Z izvrstnimi teki v prostem šprintu nas je znova razveselila Vesna Fabjan, ki je štartala kljub lažji obolelosti! Kvalifikacije je zmagala! V četrfinalu je tekla s Petro in Katjo! Zasluženo je po letu dni ponovno osvojila 3. mesto. V polfinalnem in finalnem nastopu je za manj kot sekundo zaostala za zmagovalko Italijanko Arianno Follis.

Janez Klemenčič 


 

20. in 21. 11. 2010, Gällivare, Švedska, Svetovni pokal
Prve tekme za sezono 2010/11

Vesna Fabjan in Brabara Jezeršek sta se izkazali na uvodu svetovnega pokala za sezono 2010/11. V soboto je Vesna tekla na 10 km prosto in prvič v karieri pritekla točke na daljši razdalji (2 za 29. mesto). Za prvo Norvežanko Marit Björgen je zaostala 2:02 in prehitela mnoge znane tekmovalke.

V nedeljo sta obe tekli prosti predaji na 5 km v štafeti in znatno prispevali k njeni uvrstitvi na svetovno prvenstvo v Oslu (8. mesto med državami, skupaj 10.). Vesna je s 3. časom predaje prehitela kar 7 štafet, Barbara pa z 9. še dodatne tri in lahko so se skupaj z Anjo Eržen in Petro Majdič veselile lepega uspeha.

Janez Klemenčič